ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ COURIER ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 26 ΕΥΡΩ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-4 ΗΜΕΡΕΣ.
3 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τα ασφάλιστρα Δίκαιου Εμπορίου βελτιώνουν ζωές, αναπτύσσουν κοινότητες

Καθώς ξεκινήσαμε να αγοράζουμε πρώτες ύλες από καλλιεργητές και να παράγουμε τα έλαια, καταλάβαμε ότι η πραγματική ισχύς του Δίκαιου Εμπορίου έγκειται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των καλλιεργειών και των κοινοτήτων. Μέχρι σήμερα, τα προγράμματα μας έχουν επενδύσει συνολικά περισσότερα από $2.5 εκατομμύρια σε ασφάλιστρα δίκαιου εμπορίου, ωφελώντας άμεσα ή έμμεσα περισσότερους από 20.000 ανθρώπους

Πως λειτουργεί: Οι παραγωγοί προϊόντων δίκαιου εμπορίου χρεώνουν τους πελάτες τους (την Dr. Bronner’s και τρίτους αγοραστές) ένα ασφάλιστρο ύψους 10% του κόστους των πρώτων υλών (όπως οι συλλεγμένες καρύδες) και της εργασίας. Το ασφάλιστρο πηγαίνει σε ένα κεφάλαιο δίκαιου εμπορίου διαχειριζόμενο από μία επιτροπή παραγωγών, εργατών γης, εργατών εργοστασίου, στελεχών του αγροτικού τομέα και (σε λίγες περιπτώσεις) εταιρικών διευθύνσεων. Οι επιτροπές συνεδριάζουν για να αξιολογήσουν την πρόοδο των ήδη υπαρχόντων έργων, τους προϋπολογισμούς, και να επιλέξουν νέες προτάσεις έργων που έχουν κατατεθεί από μέλη των επιτροπών και την κοινότητα.

Αρχικά οι αδελφές εταιρίες δίκαιου εμπορίου επένδυσαν ένα σημαντικό μέρος των ασφαλίστρων τους σε εγκαταστάσεις κομποστοποίησης και άλλα βελτιωτικά έργα καλλιεργειών, αλλά καθώς μεγάλωναν οι ετήσιες αποδοχές (τα προγράμματα αποφέρουν ετησίως περισσότερες από $350.000 σε ασφάλιστρα δίκαιου εμπορίουn) οι επιτροπές άρχισαν να αντιμετωπίζουν περισσότερα ζητήματα: ιατρικός εξοπλισμός και εγκαταστάσεις, πηγάδια και γεωτρήσεις πόσιμου νερού, τουαλέτες, δίχτυα για τα κουνούπια και την αποτροπή της εξάπλωσης της ελονοσίας, την εκπαίδευση, τις βελτιώσεις στις οικείες του προσωπικού, παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, γέφυρες και άλλα έργα υποδομών και περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Κατανοώντας τη σημαντική επίδραση των προγραμμάτων δίκαιου εμπορίου, η Dr. Bronner’s, σε συνεργασία με τρίτους, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μία σειρά προγραμμάτων και έργων πέραν αυτών που χρηματοδοτούνται από τα ασφάλιστρα του δίκαιου εμπορίου. Συνολικά, έχουμε συγκεντρώσει και επενδύσει περισσότερα από $220.000 (πέραν του ασφαλιστηρίου του δίκαιου εμπορίου), προσφέροντας στις κοινότητες υιοθέτησης και τις καλλιέργειες ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να εφαρμόσουν αλλαγές. 

Οι αρχές που οδηγούν τις πρακτικές δίκαιου εμπορίου

Δίκαιες τιμές: Δίκαιες και σταθερές τιμές αγοράς από τους παραγωγούς, που θα καλύπτουν τα κόστη παραγωγής και εγγυώνται κέρδος, προστατεύοντάς τους από τις ασταθείς παγκόσμιες αγορές.

Καλές Εργασιακές Πρακτικές: Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, επαρκείς μισθοί και κοινωνικές παροχές στα εργοστάσια παραγωγής μας, αντιμετώπιση με σεβασμό και ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, ισότητα φύλων, χωρίς καταναγκαστική εργασία, χωρίς παιδική εργασία.

Εκπαίδευση: Εκπαίδευση καλλιεργητών πάνω στις πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας, τις μεθόδους κομποστοποίησης, τη βελτίωση της σοδειάς, και την ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων.

Κεφάλαιο Δίκαιου Εμπορίου: Πληρωμή ασφαλίστρων 10% για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης των κοινοτήτων, επιλεγμένων και χορηγούμενων από επιτροπές δίκαιου εμπορίου οι οποίες απαρτίζονται από μέλη των κοινοτήτων και αντιπροσώπους της εταιρίας. 

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα: Εφαρμογή αμειψισποράς, βιολογικής καλλιέργειας (χωρίς συνθετικές προσθήκες ή ζιζανιοκτόνα) και άλλα μέτρα γονιμότητας του εδάφους (χρήση οργανικού λιπάσματος, κομπόστ) για υγιές παραγωγικό έδαφος.