ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ COURIER ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 26 ΕΥΡΩ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-4 ΗΜΕΡΕΣ.
3 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σαπούνι φτιαγμένο με τον δικό μας τρόπο

Σαπούνια φτιάχνονται εδώ και χιλιετίες. Παράλληλα με τη δημιουργία φωτιάς και το μαγείρεμα του φαγητού, η μετατροπή ελαίων και λιπαρών ουσιών σε σαπούνι, είναι μία από τις παλαιότερες και απλούστερες χημικές αντιδράσεις γνωστές στην ανθρωπότητα. Πιστεύεται ότι τα πρώτα σαπούνια ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος όταν λίπος έσταξε μέσα στις στάχτες της φωτιάς μαγειρέματος.

Το σαπούνι φτιάχνεται μέσω της σαπωνοποίησης μίας λιπαρής ουσίας ή ελαίου με κάποιο αλκάλιο (μεταλλικό  στοιχείο). Μία λιπαρή ουσία ή ένα έλαιο είναι τριγλυκερίδια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τρία λιπαρά οξέα είναι ενωμένα σε ένα κορμό γλυκερίνης. Το αλκάλιο είναι είτε υδροξείδιο του νατρίου (καυστική σόδα) για μπάρες σαπουνιού ή υδροξείδιο του καλίου (ποτάσα) για υγρά σαπούνια. Το αλκαλικό παράγεται περνώντας ηλεκτρισμό μέσα από αλμυρό νερό.

Η διαδικασία σαπωνοποίησης είναι μία απλή αντίδραση ενός βήματος που δεν παράγει ρύπους: η γλυκερίνη διαχωρίζεται από τα λιπαρά οξέα, και τα λιπαρά οξέα ενώνονται με το νάτριο ή το κάλιο για να σχηματίσουν το σαπούνι, ενώ το υδροξείδιο σχηματίζει νερό. Το αποτέλεσμα είναι σαπούνι, γλυκερίνη και νερό (στα σαπούνια μας δεν παραμένει ίχνος αλκάλιου).

Αντίθετα με την πλειονότητα των εμπορικών κατασκευαστών σαπουνιών, που  διυλίζουν τη γλυκερίνη από τα σαπούνια τους και την πουλούν ξεχωριστά, εμείς τη συγκρατούμε μέσα στα σαπούνια μας για τις φανταστικές ενυδατικές τους ιδιότητες. Οι μπάρες σαπουνιών μας παρασκευάζονται με πλεόνασμα ελαίων (superfat) για αποτέλεσμα με πιο ήπιο και απαλό αφρό και με φυσική βιταμίνη E και κιτρικό οξύ (και τα δύο από μη μεταλλαγμένες πηγές) και για διατήρηση της φρεσκάδας. Δεν προσθέτουμε καθόλου χημικούς παράγοντες, βαφές, λευκαντικά ή συνθετικά αρώματα – μόνο τα πιο αγνά πιστοποιημένα βιολογικά αιθέρια έλαια.

Η ποιοτική σαπωνοποιία είναι συνώνυμο της επιλογής των σωστών ποσοτήτων από τα σωστά έλαια. Το έλαιο καρύδας παράγει πολύ αφρό αλλά μπορεί να προκαλεί ξηρότητα. Το ελαιόλαδο χαρίζει ένα απαλό και απολαυστικό αφρό αλλά σε μικρές ποσότητες. Χρησιμοποιώντας μαζί ελαιόλαδο και έλαιο καρύδας στις σωστές ποσότητες, τα σαπούνια της Dr. Bronner’s προσφέρουν το καλύτερο και των δύο επιλογών: πλούσιο αφρό που είναι απαλός με το δέρμα. Τα σαπούνια μας περιέχουν επίσης έλαια κάνναβης και jojoba, τα οποία ταιριάζουν με τα φυσικά έλαια του σμήγματος της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της μία αίσθηση απαλότητας μετά από κάθε χρήση.

Τα υγρά μας σαπούνια είναι τρεις φορές πιο συμπυκνωμένα από τα περισσότερα υγρά σαπούνια της αγοράς, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερο σαπούνι ανά συσκευασία και λιγότερα απορρίμματα από τα υλικά της.