ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ COURIER ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 26 ΕΥΡΩ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-4 ΗΜΕΡΕΣ.
3 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

100% πλαστικές συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά—τα μπουκάλια σε μπουκάλια, όχι στα σκουπίδια!

Η Dr. Bronner’s χρησιμοποιεί αποκλειστικά πλαστικά μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο (PCR) πολυαιθυλένιο (PET) για όλα τα υγρά σαπούνια μας. Χρησιμοποιούμε 100% PCR PET μπουκάλια για περισσότερα από 10 χρόνια, πολύ πριν να γίνει συνηθισμένη πρακτική για τη βιομηχανία προϊόντων προσωπικής φροντίδας.  

Μετατρέποντας χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια σε νέα πλαστικά μπουκάλια και προϊόντα, βοηθάμε στη διατήρηση των πόρων, τη μείωση των χωματερών, και την εκμετάλλευση της ενέργειας που έχει ήδη επενδυθεί στη δημιουργία των ήδη υπαρχόντων μπουκαλιών. Η ανακύκλωση ενός τόνου συσκευασιών PET εξοικονομεί περίπου 5.6 κυβικά μέτρα χώρου!

raw-bottles

Η ανακύκλωση «από μπουκάλι σε μπουκάλι», η ανακύκλωση των παλιών μπουκαλιών και η δημιουργία νέων από αυτά, είναι επίσης κάτι ασυνήθιστο. Τις περισσότερες φορές το πλαστικό που συγκεντρώνεται «ανακυκλώνεται υποβαθμιστικά», αποστέλλεται σε χώρες όπως η Κίνα, όπου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία συνθετικών υφασμάτων για χαλιά και ρούχα, και μετά αποστέλλονται ξανά για να πουληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακύκλωση «από μπουκάλι σε μπουκάλι» βοηθά στο κλείσιμο του κύκλου και έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Σχεδόν τα μισά από τα μπουκάλια μας από ανακυκλωμένο πλαστικό φτιάχνονται από μία ρητίνη με το όνομα CarbonLite, η οποία παρασκευάζεται από πλαστικά που μαζεύονται από την άκρη του δρόμου στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Αυτό σημαίνει ότι κάποια από τα μπουκάλια μας φτιάχνονται από τοπικά «παραγόμενο» 100% ανακυκλωμένο PET, και μπορεί να περιλαμβάνουν και πλαστικό από παλαιότερα μπουκάλια της Dr. Bronner’s!

Επίσης συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις καινοτομίες στο χώρο της έρευνας των βιοπλαστικών. Τα βιοπλαστικά χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές όπως τα φυτά και τα βακτήρια για τη δημιουργία πλαστικού που σε διαφορετική περίπτωση θα παραγόταν από πετρέλαιο. Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια και δεν παράγει ακόμα πλαστικά αρκετά ανθεκτικά για τους σκοπούς χρήσης μας. Επίσης, πριν από την υιοθέτηση των βιοπλαστικών θα χρειαστούμε διαβεβαίωση ότι τα φυτά που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, καλλιεργήθηκαν βιώσιμα χωρίς παρασιτοκτόνα και μεταλλαγμένους σπόρους. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, η μετατροπή φυτών σε πλαστικό παραμένει πιο ενεργειακά κοστοβόρο από την ανακύκλωση χρησιμοποιημένου πλαστικού. Παρόλα αυτά, έχουμε ελπίδα για το μέλλον αυτής καινοτομίας που πιθανώς να αλλάξει ολόκληρη τη βιομηχανία.