ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ COURIER ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 26 ΕΥΡΩ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-4 ΗΜΕΡΕΣ.
3 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γιορτάζουμε, θρηνούμε, γινόμαστε καλά, γινόμαστε καλύτεροι! Ερχόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, βρίσκουμε τρόπους για να συνεχίσουμε, για να ξεκινήσουμε ξανά. Γι’ αυτό είμαστε εδώ: για να βρούμε γαλήνη και πληρότητα ανεξάρτητα από όλα όσα χάνονται, για να χρησιμοποιήσουμε τις αρετές μας, βοηθώντας ο ένας τον άλλο και τη γη που μοιραζόμαστε, για να βλέπουμε τον εαυτό μας ο ένας στον άλλο, για να πλέκουμε τις πολλές διαφορετικές μας ιστορίες σε μία.


Το 2010, σε μία επίσκεψη στη Χάιλμπρον, στη Γερμανία, κοιτάζω μέσα από από το παράθυρο του παλιού μας εργοστασίου – του εργοστασίου που ανήκε στην οικογένειά μου πριν να το κατασχέσουν οι Ναζί – όταν ξαφνικά ακούω φωνές στα Γερμανικά. Ευτυχώς, ύστερα από μία ατυχή προσπάθειά μου να απαντήσω κάτι στα αγγλικά, ο νεαρός Γερμανός – ο Nicki – με καλεί μέσα στο κτήριο που σήμερα αποτελεί το σιδηροχυτήριο της οικογένειάς του

Ένα λεπτό αργότερα στεκόμαστε στο σημείο που γράφτηκε μεγάλο μέρος της ιστορίας της οικογένειας μας – και στο κέντρο, βιδωμένος στο πάτωμα βρίσκεται ακόμα ο μύλος σαπωνοποίησης που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μου πριν να τους κατασχέσουν το εργοστάσιο—πριν χάσουν τη ζωή τους στα κέντρα συγκέντρωσης – πριν να μεταναστεύσει ο παππούς μου στην Αμερική, όπου τελικά κατάφερε να αφήσει πίσω του τη φτώχεια και τη εγκλεισμό σε άσυλο για να ξεκινήσει μία νέα ιστορία -  την ιστορία που συνεχίζουμε σήμερα στα κεντρικά μας γραφεία στη Βίστα, της Καλιφόρνια.

Μαζί και γύρω από αυτή την ιστορία περιπλέκονται και τόσες πολλές ακόμα που με βοήθησαν να έρθω σε επαφή με ένα παρελθόν το οποίο ο παππούς μου δεν κατάφερε να μας διηγηθεί, καθώς ήταν συγκεντρωμένος στο όραμά του. Είχαν απόμείνει ελάχιστα νήματα για να μας οδηγήσουν πίσω στην ιστορία της οικογένειάς μας πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο παππούς του είχε δημιουργήσει το πρώτο οικογενειακό εργοστάσιο σαπουνιού στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στο Λάουπχαϊμ της Γερμανίας, το 1858, ή όταν ο πατέρας του μεταφέρθηκε στην πόλη του Χέιλμπρον 40 χρόνια αργότερα, για να ανοίξει ένα δεύτερο εργοστάσιο σαπουνιού. Και έτσι είμαι τόσο ευγνώμων για αυτές τις φαινομενικά τυχαίες, συγκυριακές στιγμές που έχουν φέρει κομμάτια της ιστορίας της οικογένειάς μας πίσω σε εμάς.

Όπως αυτή η στιγμή, το 2017: Επισκέπτομαι το Λάουπχαϊμ για να κάνω κάποιες παρουσιάσεις σχετικά με την ιστορία της οικογένειάς μας, συμπεριλαμβανομένης μίας στην τοπική ιστορική κοινότητα στο Εβραϊκό νεκροταφείο, όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι οι παππούδες των παππούδων μου, όταν κάποιος από το κοινό με πλησιάζει. Μου λέει ότι είναι η τωρινή ιδιοκτήτρια του σπιτιού των προγόνων μου, το οποίο σκόπευε να γκρεμίσει για να χτίσει διαμερίσματα, αλλά συγκινημένη από την ιστορία μας, προσφέρεται να πουλήσει την ιδιοκτησία πίσω σε εμάς σε τιμή κόστους.

 

Μία άλλη στιγμή, αυτή τη φορά το 2016: Μία γυναίκα μας αναγνωρίζει σε μία τοπική Γερμανική εφημερίδα και μας καλεί στο σπίτι της, όπου καταλήγουμε να καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι που ανήκε στους παππούδες μας, και διασώθηκε από τους Ναζί από την αφοσιωμένη καθολική οικονόμο του σπιτιού, με το όνομα Agathe. Καταλαβαίνοντας ότι το μέλλον τους κινδύνευε, οι προπάπποι μας εμπιστεύτηκαν τα έπιπλα και λοιπά πολύτιμα αντικείμενά τους στην Agathe, η οποία και τα επέστρεψε όλα στην οικογένειά μας μετά από το τέλος του πολέμου.

Έπειτα υπάρχει και αυτή η στιγμή όταν ο κύκλος όλης αυτής της ιστορίας κλείνει, όταν ολόκληρη η οικογένειά μας συναντήθηκε στο Λάουπχαϊμ στο πρόσφατα επαναγορασμένο σπίτι των προγόνων μας. Το σπίτι των παππούδων μας έχει επιστρέψει πάλι στην οικογένεια, και η πόλη που κάποτε παρέδωσε με βία και χωρίς καμία ντροπή όλους τους Εβραίους κατοίκους της στους Ναζί, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, μας έχει καλωσορίσει με μία ανοιχτή αγκαλιά και μία φιλαρμονική μπάντα.   

Και μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη: Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια της Dr. Bronner’s στη Βίστα όταν στο δωμάτιο μπαίνει, με αμφίεση Άγιου Βασίλη, ο αγαπημένος μας φίλος Nicki Frank. Έχει έρθει για να μας επιστρέψει το μύλο σαπωνοποίησης που ανήκε στην οικογένεια και είχε παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια στο παλιό μας εργοστάσιο στο Χέιλμπορν.

Κάποια μέρα αυτός ο παλιός μύλος θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο παλιό μας εργοστάσιο, λέγοντας την ιστορία της οικογένειάς μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικά θα μας υπενθυμίζει μία μεγαλύτερη ιστορία, την κοινή μας ιστορία. Την ιστορία που μας δίδασκει πως μέσα από την απώλεια και τον πόνο, ανακαλύπτουμε τη βαθύτερη σύνδεση μεταξύ μας και με τον εαυτό μας, και ότι η επούλωση έρχεται όταν ξεκινούμε να συνειδητοποιούμε πως είμαστε απόλυτα και άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ μας. Όπως έλεγε και ο παππούς μου, ο ιδρυτής της Dr. Bronner’s: “Είμαστε Όλοι-‘Ένας ή Κανένας! All-One!” —Mike Bronner

Μία γη, μία οικογένεια, μία αγάπη.

Αγνοήστε τα μέσα ενημέρωσης! Τα πράγματα αλλάζουν! Όμορφοι άνθρωποι δημιουργούν όμορφα πράγματα – απόλαμβάνοντας περισσότερο το παρόν με ανοιχτές καρδιές ο ένας προς τον άλλο και τον πολύτιμο πλανήτη μας!

Οι χιλιάδες λέξεις του παππού μου πάνω στις συσκευασίες των σαπουνιών μας συνοψίζονται στο εξής: Πρέπει να αναλάβουμε ευθύνη για τις ζωές μας περνώντας τες προσφέροντας βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται , γιατί είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας θεϊκής πηγής, όλοι αδέρφια που μοιραζόμαστε έναν πολύτιμο πλανήτη.

 

 

Για 70 χρόνια, έχουμε αντιμετωπίσει την εταιρία μας ως μία ευκαιρία υλοποίησης του οράματος του παππού μου. Ως η μαχόμενη και ενοποιός εταιρία σαπουνιού, δουλεύουμε σκληρά για να ανεβάσουμε τα προσωπικά μας πρότυπα ενώ ταυτόχρονα ασκούμε πίεση για κοινωνικά πολιτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα που βελτιώνουν τις ζωές όλων, ανθρώπων και μη, κοντά και μακριά.

Το 2018, λάβαμε αφθονία βραβείων και αποτελεσμάτων για τις προσπάθειες μας και βρίσκόμαστε στην ευχάριστη θέση να τα μοιραστούμε: εφαρμογή αναγεννητικής βιολογικής καλλιέργειας, επίτευξη 100% χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας και προσπάθεια επίτευξης του στόχου για μηδενικά απορρίμματα στο εργοστάσιο μας στις Η.Π.Α., έναρξη του προγράμματος Employee Giving Program και συνεργασία με τον οργανισμό Grassroots Aid Partnership για την ανακούφιση πληγέντων μεσω τις προσφοράς φυσικών προϊόντων, κατάταξη ως η τρίτη καλύτερη B Corp παγκοσμίως.

Ύστερα από χρόνια αγώνα αποκάλυψης των παραπλανητικών και κακόβουλων πρακτικών της βιομηχανίας αγροχημικών, επικροτούμε τη δικαστική απόφαση του Αυγούστου η οποία επαλήθευσε ότι η ουσία γλυφοσάτη, το ζιζανιοκτόνο στο σκεύασμα Roundup, προκαλεί καρκίνο, και καταδίκασε τη Monsanto σε καταβολή αποζημιώσεων ύψους $289 εκατομμυρίων.

Χρειάστηκαν σχεδόν 20 χρόνια αδιάκοπου ακτιβισμού, αλλά οι Αμερικάνοι αγρότες είναι επιτέλους ελεύθεροι να καλλιεργήσουν κάνναβη και να μας προμηθεύσουν με έλαιο κάνναβης για τα σαπούνια μας. Με την ψήφιση του Αγροτικού Νομοσχεδίου 2018 (2018 Farm Bill), το φυτό της κάνναβης είναι καθοδον για να φτάσει να εξυπηρετήσει τον ύψιστο σκοπό του – όχι μόνο βιομηχανικά, αλλά φαρμακευτικά και πνευματικά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ταλαιπωρία ενός μικρού αγοριού και οι σωτήριες θεραπείες με βάση έλαια προερχόμενα από κάνναβη δημιούργησαν ένα εθνικό κίνημα που άσκησε επιτυχώς πίεση στην Κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει την είσοδο στη φαρμακευτική κάνναβη και όλα τα ευεργετικά της οφέλη.  

Αυτά είναι βήματα προς μία επανάσταση που θα καταστίσει τα φυτικά φάρμακα πιο ευρέως διαθέσιμα, και το σώμα και το μυαλό μας πιο υγιή.
Από βετεράνους έως και φυλακισμένους, αυτοί οι ιεροί σύμμαχοι μπορούν
να βοηθήσουν ανθρώπους που βασανίζονται από ψυχολογικό τραύμα στην αντιμετώπισή του και ταυτόχρονα να βοηθήσουν το Διαστημόπλοιο Γη.

Παρά τις βλάβες και τους περισπασμούς που δημιουργούν οι πολιτικοί της παρούσας διοίκησης, πιστεύω ότι είμαστε στο μεταίχμιο πραγματικής αλλαγής. Ας συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ατομική μας προοπτική, με ταπεινότητα μέσα στο μεγαλείο της δημιουργίας, ανοίγοντας τις καρδιές μας ο ένας για τον άλλο, με συμπόνοια, κατανόηση και εκτίμηση. Όλοι-Ένας με Αγάπη! – David Bronner

Προσφορά από τις καρδιές της Dr. Bronner’s

Το πνεύμα Όλοι-Ένας της Dr. Bronner’s έχει ρίζες στην αγάπη και τη γενναιοδωρία των υπαλλήλων μας, γι’ αυτό αυτή τη χρονιά δώσαμε στο προσωπικό μας τη δυνατότητα να κατευθύνουν $20.000 της φιλανθρωπικής μας προσφοράς σε σκοπούς που είναι πιο σημαντικοί για τους ίδιους.   

 

Αυτή τη χρονιά, ως μέρος του νέου προγράμματος προσφοράς των υπαλλήλων της Dr. Bronner’s «Employee Giving Program», οι υπάλληλοι έλαβαν $100 ο καθένας για να τα δωρίσουν σε μία από τις 5 φιλανθρωπικές οργανώσεις επιλεγμένες και υποστηρισσόμενες από το ίδιο το προσωπικό. Μαζί, το πνεύμα  γενναιοδωριας τους συγκέντρωσε $20.000 προς υποστήριξη της φυλετικής κυριαρχίας των Ιθαγενών κοινοτήτων, αυτών που έχουν χάσει αγαπημένους τους από αυτοκτονία, νέες γυναίκες σε αδικημένες κοινότητες, δωρεά οργάνων και τον αγώνα κατά της δουλείας σε κάθε αρρωστημένη της μορφή.  

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος, η Sarah Samuel μοιράστηκε τη στιγμή όταν η οργάνωση «International Justice Mission»—η οποία συγκέντρωσε και τις περισσότερες προσφορές από τους εργαζόμενους—κέρδισε την προσοχή και την καρδιά της.

“Κάποτε νόμιζα ότι γνώριζα τι σήμαινε να νοιάζεσαι πραγματικά για ένα ζήτημα που σε απασχολεί. Αλλά ήταν μόλις έγινα μητέρα, εκείνες τις ώρες που κρατούσα το παιδί μου στα χέρια μου, που έμαθα τι σημαίνει πραγματικά το να αισθάνεσαι κάτι βαθύ.

Με την οθόνη του κινητού μου να με φωτίζει, έτυχε να πέσω πάνω σε ένα άρθρο για την εξαναγκαστική εργασία σε κλιβάνους για την κατασκευή τούβλων, και πώς τα παιδιά που γεννιούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες αναγκάζονται να δουλεύουν σκληρά ολόκληρη τη μέρα και τη νύχτα. Δεν έχουν παιδική ηλικία. Δεν έχουν ελπίδα.

Αυτό που με επηρέασε ακόμα περισσότερο από την ιστορία ήταν η φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού, μόλις λίγα χρόνια μεγαλύτερο από το μωρό που κρατούσα στην αγκαλιά μου. Κοίταξα τα μάτια του μικρού κοριτσιού και έμοιαζαν με αυτά του μωρού μου.  

Εκείνη τη στιγμή, και αυτό ήταν παιδί μου, και έκλαψα για αυτή καθώς κρατούσα το παιδί μου, ασφαλές, στην αγκαλιά μου. Και έκλαψα για τους γονείς της, γιατί ξέρω πως εγώ θα έκανα τα πάντα για προστατεύσω την κόρη μου και να της προσφέρω μία ευτυχισμένη ζωή. Φαντάστηκα το μαρτύριο που οι γονείς της θα πρέπει να ζούν καθημερινά. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών και εμού είναι ότι εγώ ήμουν αρκετά τυχερή για να γεννηθώ σε ένα μέρος όπου δεν χρειάζεται να ζήσω με τον κίνδυνο να πέσω θύμα εκμετάλλευσης.

Προσφέρω ενεργά στην οργάνωση International Justice Mission γιατί αποδίδουν δικαιοσύνη. Αγωνίζονται για να απελευθερώσουν αυτούς που είναι παγιδευμένοι, τους βοηθούν να νιώσουν ξανά πλήρεις δουλεύοντας με θύματα και συντονίζοντας πόρους για χρόνια μετά από τη διάσωσή τους. Και αγωνίζονται για να διορθώσουν τα σπασμένα συστήματα ώστε ο φάυλος κύκλος να σπάσει ολοκληρωτικά».

Η Organic Valley και η
Dr. Bronner’s συστήνουν τη συμμαχία
Grassroots Aid
Partnership για να υποστηρίξουν την ανακούφιση των πληγέντων από καταστροφές

Για να είναι ανθεκτική σε μία κρίση ή μία μη αναμενόμενη καταστροφή, μία κοινότητα πρέπει να είναι έτοιμη να συγκεντρώσει φαγητό και άλλους βασικούς πόρους άμεσα. Αυτό είναι μέρος της ιστορίας του οργανισμού Grassroots Aid Partnership (GAP), που φέρνει κοντά εταιρίες από τη βιομηχανία των φυσικών προϊόντων για να συγκεντρώσουν και να διαμοιράσουν πόρους σε στιγμές ανάγκης.

Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, παρόλα αυτά είναι η ψυχική σύνδεση που συμβαίνει ως αποτέλεσμα της διάσπασης του παραδοσιακού μοντέλου πάροχου και αποδέκτη βοήθειας σε μία μοναδική κοινότητα ανθρώπων.

Από την ανακούφιση των πληγέντων στις πυρκαγιές της Καλιφόρνια μέχρι και των πληγέντων από τον τυφώνα στη Φλόριντα, οι εθελοντές του GAP, παρέχουν υποστήριξη με δωρεές φαγητού, χρημάτων, και άλλων πόρων, και δημιουργούν ένα χώρο όπου τα άγχη απομακρύνονται και οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλο, ώστε να γίνουν πάλι καλά μέσα από την κοινότητα.

«Αυτό είναι περισσότερα από μία στάση για φαγητό, όπου απλά παίρνεις το κουτί με το φαγητό σου και φεύγεις», λεει ο George Siemon, CEO της εταιρίας Organic Valley. «Δεν πρόκειται μόνο για ανακούφιση πληγέντων από καταστροφές. Πρόκειται για τρυφερότητα απέναντι σε ανθρώπους πιεσμένους από τις καταστάσεις. Εμείς αυτό που τους λέμε είναι «έλα να κλάψεις στον ώμο μου. Κάθησε και μίλησε μαζί μας. Αυτη η προσπάθεια γίνεται για να προσφέρουμε στους ευάλωτους μία αίσθηση θαλπωρής και οικογένειας».

«Έχεις τη δυνατότητα να δεις τους ανθρώπους στις καλύτερές τους στιγμές» λέει ο David Bronner. «Συνασπισμένους μπροστά στη στιγμή της ανάγκης των άλλων και της δικής τους προσφοράς.»

«Επαναφέρει την πίστη μου προς την ανθρωπότητα» προσθέτει ο Siemon. «Έχουμε μία βασική επιθυμία να βοηθά άλλους ναθρώπους, και σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, της δίνουμε άδεια να εκφραστεί. Όλες οι διαφορές εξατμίζονται.»

Και ενώ ο GAP δημιουργεί έναν κόσμο στον οποίο η ανοικοδόμηση είναι μία υγιής, συνολική ευθύνη που σε γεμίζει, η Dr. Bronner’s πιστεύει πως η ευθύνη του ενός απέναντι στον άλλο, εκτείνεται ακόμα πιο πέρα από την ανταπόκριση στο κάλεσμα για υποστήριξη, στη δουλειά που στοχεύει τις πραγματικές ρίζες των προβλημάτων μας.

David Bronner: «Καθώς οι φυσικές καταστροφές όλων των ειδών γίνονται ολοένα και πιο συχνές και με την κλιματική αλλαγή να γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον οργανισμό Grassroots Aid Partnership για επιτόπου προσπάθειες ανακούφισης, και θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την υιοθέτηση πιο υπεύθυνων μοντέλων αναγεννητικής βιολογικής καλλιέργειας που σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούν να απομονώσουν ατμοσφαιρικούς ρύπους στο έδαφος και να περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα την οικονομία από την εξάρτησή της από τον άνθρακα».

Μία ιστορία για την κάνναβη, τη λογική και την αγάπη

Πέντε μέρες ύστερα από την κατάσχεση του φαρμακευτικού σκευάσματος κάνναβης στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ο 12χρονος Billy Caldwell βρισκόταν πάλι πίσω στο νοσοκομείο ύστερα από μία ακόμα επικίνδυνη για τη ζωή του επιληπτική κρίση – την πρώτη από τότε που ξεκίνησε τη θεραπεία ένα χρόνο πριν. Το έλαιο με βάση την κάνναβη του είχε συνταγογραφηθεί από έναν από τους καλύτερους παιδίατρους νευρολόγους του Καναδά, και ο Billy με τη μητέρα του Charlotte, επέστρεφαν από τον Καναδά με νέα προμήθεια φαρμάκων όταν αυτή κατασχέθηκε από τις αρχές. Η Dr. Bronner’s, ύστερα από αίτημα των υποστηρικτών της φαρμακευτικής κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε βοηθήσει στη χρηματοδότηση του ταξιδιού και την εξάμηνη προμήθεια φαρμάκων του Billy.

Παρά το γεγονός ότι οι θεραπείες με φαρμακευτική κάνναβη είχαν μειώσει τα επεισόδια κρίσεων του Billy από σχεδόν συνεχόμενα σε μηδενικά, χρειάστηκαν οι απελπισμένες εκκλήσεις της Charlotte’s, η οργή του κοινού, και η πίεση από το λόμπι υπέρ της φαρμακευτικής κάνναβης, για να εκδώσει η βουλή μία άδεια έκτακτου φύσεως που θα επιτρέπει την πρόσβαση στο φάρμακο που αυτό το μικρό αγόρι χρειαζόταν τόσο απεγνωσμένα.

Από τότε, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προχωρήσει στη μεταρρύθμιση των άδικων νόμων που στερούσαν από τους ασθενείς πιθανώς σωτήρια φάρμακα με βάση την κάνναβη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ακόμα να καλύψει αρκετό δρόμο προς την κατεύθυνση της ευρείας διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση την κάνναβη, αλλά αυτό είναι μία αρχή.

Charlotte: « Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα ταξίδι βοήθειας για το μικρό μου αγόρι εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Οι ανάγκες του παιδιού μου αποδείχθηκε ότι είναι οι ανάγκες πολλών περισσοτέρων ανθρώπων».

Σε αγαπάμε Trudy Bronner

Η καρδιά, η ψυχή και η μητέρα όλων μας. Με πάτημα ελαφρύ και καρδιά μεγάλη. –KH Αν είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου θα σου το πει: «Γι’αυτό υπάρχουν οι γόμες» – AJ Δύναμη στο σπίτι αλλά και στη δουλειά. – BK Τρέφουμε απόλυτο σεβασμό και αγάπη για αυτή την υπέροχη κυρία.  – M & KS Κάθε φορά που μπορούμε να την πειράξουμε μας χαρίζει μία αστεία στιγμή. Πανέξυπνη, συνεσταλμένη, η καλύτερη φίλη. – AD Στοργική, τρυφερή, καλόκαρδη. – KM Έχουμε ζήσει σε πολλούς διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες, και για εμάς έχουν μεγάλη αξία οι αναμνήσεις μας με την Trudy. – MB Πηγαίναμε σε ένα ορφανοτροφείο στο Ελ Σαλβαδόρ και μας παραχώρησε μία γενναιόδωρη ποσότητα σαπουνιών για δωρεά προς το ίδρυμα και τα παιδιά του– ST Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την Trudy αισθάνθηκα ότι ήταν μία αδελφή ψυχή. – NC Ασχέτως όσων συμβαίνουν στη ζωή, δεν θα σε κρίνει ποτέ.  – DA Έχουμε γιορτάσει, θρηνήσει, παραδεχτεί τις καλές και κακές στιγμές της ζωής και έχουμε δεθεί με τρόπους που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ το 1982. – AD Έχουμε ζήσει μαζί την απώλεια των συζύγων μας, είδαμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα και εμείς με αξιοπρέπεια και διατηρώντας την αγάπη για τη φιλία μας. – TG Απίστευτα ευγενική και στοργική, βλέπει το καλό σε όλα. – SP Αγαπημένες φράσεις της: «Δεν είσαι ακόμα ντυμένος – ξέχασες να φορέσεις το χαμόγελό σου», «Να αφήνεις ένα μέρος καλύτερο απ’ ότι το βρήκες». – L & MB

Αντιμέτωποι με τα GMO

Οργανισμός U.S. Right to Know - αγώνας για την αλήθεια.

Για χρόνια ο οργανισμός U.S. Right to Know κάνει αγώνα για να ρίξει φως στην πραγματικότητα αναφορικά με τα ρίσκα των πρακτικών καλλιέργειας που γεμίζουν τα φαγητά μας με χημικά – ρίσκα που οι ρυθμιστικοί φορείς και οι εταιρίες χημικών προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφά. Έχουν αποκαλύψει τους κινδύνους που αποτελούν για την υγεία τα φυτοφάρμακα και άλλα χημικά, καθώς και οι εταιρικοί φορείς που προσπαθούν να τους κρύψουν.  Έχουν συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο για να καταγράψουν και να αναφέρουν εταιρικές παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένης και της τακτικής παρουσίασης ερευνών-φαντασμάτων όπως αυτή υιοθετήθηκε από τη Monsanto και του «πολέμου» της Coca-Cola ενάντια στην κοινότητα δημόσιας υγείας. Δημοσιοποίησαν τις χιλιάδες μηνύσεις που υποστήριζαν ότι το σκεύασμα Roundup της Monsanto και άλλα ζιζανιοκτόνα προκαλούν καρκίνο. Και με τα λόγια του Διευθυντή Έρευνας Carey Gillam: «Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να εξαπλώνουμε τις δραστηριότητές μας,  εν μέρει χάριν της γενναιόδωρης υποστήριξης της Dr. Bronner’s και άλλων φιλανθρωπικών ομάδων».

Στο USRTK (U.S. Right to Know) στεκόμαστε δίπλα σας μέχρι ο αγώνας να φτάσει στο τέλος του.

Όλα ξεκινούν από τη μέντα και τον τρόπο που καλλιεργείται

Το σαπούνι της Dr. Bronner’s είναι προϊόν της γης και βιοδιασπώμενων ουσιών που επιστρέφουν σε αυτή. Το άρωμα μέντας μας, φτάνει πρώτα στον γεωργό που την καλλιεργεί, έπειτα στον υπάλληλο του εργοστασίου που αναμειγνύει το σαπούνι μας, και τελικά σε αυτόν που το χρησιμοποιεί για να το μπάνιο του, για να πλύνει τα πιάτα του ή και το σκύλο του. Το σαπούνι μας υπάρχει ως μέρος ενός κύκλου, με αρχή και τέλος του τη γη, ενώνοντας στην πορεία τον παραγωγό με τον καταναλωτή, άνθρωπο με άνθρωπο – All-One!

Η γνώση αυτού του κύκλου μας βοηθά να προσεγγίζουμε αυτό που κάνουμε με φροντίδα και στοχασμό, με σεβασμό απέναντι στη γη και όλους τους κατοίκους της.

.

Το ταξίδι ξεκινά στο Ούταρ Πραντές, της Ινδίας όπου 1.200 ανεξάρτητοι αγρότες έχουν σχηματίσει ένα συνεταιρισμό με την ονομασία Pavitramenthe, ή ιερή μέντα. Η Dr. Bronner’s είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής του βιολογικού ελαίου μέντας δίκαιου εμπορίου, και ως συνεργάτες, η ομάδα μας βοήθησε στηn υιοθέτηση και εξάπλωση των πρακτικών αναγεννητικής βιολογικής καλλιέργειας σε μεγάλη κλίμακα – εμπλουτίζοντας το έδαφος καθώς και τις κοινότητες απομακρύνοντας ταυτόχρονα ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Το πρόγραμμα κομποστοποίησης του συνεταιρισμού Pavitramenthe βοηθά τους αγρότες να αυξήσουν τη βιομάζα και τη γονιμότητα του εδάφους και να βελτιώσουν τη δυνατότητα κατακράτησης νερού από αυτό, να αυξήσει τις σοδειές, αποφεύγοντας τη χρήση χημικών λιπασμάτων και απομακρύνοντας ατμοσφαιρικούς ρύπους που σε άλλη περίπτωση θα συνεισέφεραν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η περιορισμένη κατεργασία, οι καλλιέργειες  κάλυψης και η εναλλασσόμενη καλλιέργεια (αμειψισπορά) σταθεροποιεί το έδαφος, διαφυλάσσει την οργανική ύλη, μειώνει τον όγκο των παράσιτων και των ζιζανίων, και απομακρύνει ατμοσφαιρικό άζωτο.

Εντωμεταξύ, το ασφάλιστρο δίκαιου εμπορίου, το οποίο καταβάλλεται από την Dr. Bronner’s χρηματοδοτεί ιατρικές βάσεις, πόσιμο νερό, οικιακές αποχωρητήρια και άλλες κοινοτικές προσπάθειες βελτίωσης και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ευκαιριών για τις γυναίκες στην κοινότητα. Από την καλλιέργεια στο μπάνιο σας, από τη μία ψυχή στην άλλη, και έτσι συνεχίζουμε.

2018 Σε αριθμούς.