ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ COURIER ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 26 ΕΥΡΩ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-4 ΗΜΕΡΕΣ.
3 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Αναγεννητική Βιολογική Γεωργία αγωνίζεται ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή του Εδάφους

“Η λήθη του τρόπου να σκάβουμε τη γη και να φροντίζουμε το έδαφος είναι η λήθη μας.”
—Mahatma Gandhi

Ως άνθρωποι, έχουμε στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι και έχουμε χαρτογραφήσει το ανθρώπινο γονιδίωμα, αλλά μόλις που ξεκινάμε να κατανοούμε την πολυπλοκότητα του εδάφους. Για πολύ μεγάλο διάστημα έχουμε αντιμετωπίσει το έδαφος απλά ως κάτι που συγκρατεί τα φυτά στη θέση τους, αντί για μία θαυματουργή ζωντανή μεμβράνη κρίσιμης σημασίας  για την υγεία του οικοσυστήματος. Τα εδάφη όταν είναι υγιή παράγουν περισσότερη τροφή, συγκρατούν περισσότερο νερό και απομακρύνουν σημαντικές ποσότητες ρύπων από την ατμόσφαιρα. Στην πραγματικότητα, ένα τρίτο του πλεονάσματος του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα προέρχεται από οξειδωμένη οργανική ύλη ή εξαντλημένη καλλιεργημένη γη σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που είχαν κακή διαχείριση και βοσκότοπους που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ.

img_1689

Η βιομηχανική γεωργία κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη παραγωγή των αερίων του θερμοκηπίου. Συνθετικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα σκοτώνουν παράγοντες του εδαφικού οικοσυστήματος που είναι σημαντικοί για τη δημιουργία της οργανικής ύλης. Οι μονοκαλλιέργειες, η αλλαγή γης, η αποψίλωση, τα παραγόμενα απορρίμματα και μεταφορές αποτελούν όλα μέρη ενός συστήματος που παράγει σημαντικές εκπομπές αερίων.

Ευτυχώς, η αναγεννητική βιολογική γεωργία αν εφαρμοστεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα βοσκοτόπια μας μπορεί να απομακρύνει τεράστιες ποσότητες  πλεονάσματος διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα και να το επιστρέψει πίσω στο υγιές έδαφος υπό τη μορφή σταθερής οργανικής ουσίας. Έτσι διαμορφώθηκε το έδαφος άλλωστε εξαρχής και είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε προς την κατεύθυνση της αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής, παράλληλα με την αναδάσωση και τη μη χρήση ορυκτών καυσίμων.

unspecified-6photo courtesy of Rapunzel Naturkost

Η Dr. Bronner’s είναι περήφανη που συνεργάζεται με προμηθευτές και αγρότες σε όλο τον κόσμο – στη Γκάνα, την Ινδία, τη Σαμόα και τη Σρι Λάνκα – για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας διαβίωσης τους παράλληλα με την αναγέννηση του εδάφους. Η εξειδικευμένη ομάδα μας δίνει έμφαση στην εκπαίδευση και τις πρακτικές που αυξάνουν τη γονιμότητα του εδάφους και την οργανική ύλη, αυξάνοντας τις σοδειές και τα κέρδη για μικροκαλλιεργητές, ενισχύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών σε καύσωνες και καταιγίδες. Αυτές οι τεχνικές συμπεριλαμβάνουν την αμειψισπορά, την εδαφοκάλυψη και την κομποστοποίηση, όπως εφαρμόστηκαν από τον δικό μας προμηθευτή μέντας στην Ινδία – και δυναμική αγροδασοπονία όπως εφαρμόστηκε από τον δικό μας προμηθευτή  φοινικέλαιου στην Γκάνα.

Μαζί με το Ινστιτούτο Rodale, την εταιρία Patagonia και άλλους συμμάχους στην αναγεννητική βιολογική μας προσπάθεια, η Dr. Bronner’s βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης ενός προτύπου πιστοποίησης Αναγεννητικής Βιολογικής ιδιότητας που οι κατασκευαστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να πιστοποιούν τα συστατικά και τα προϊόντα ως αναγεννητικά βιολογικά.  

img_1859

Σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε όλοι να επιλέξουμε μία «αναγεννητική» διατροφή βασισμένη στη μικρότερη κατανάλωση, στην κατανάλωση κρέατος  υψηλότερης ποιότητας και τροφής  που παράγεται με χρήση πρακτικών αναγεννητικής βιολογικής γεωργίας, και να γίνουμε μέλη οργανισμών που δουλεύουν πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης μπορούμε πάντα να βελτιώνουμε την υγεία και τη δυνατότητα απομάκρυνσης ατμοσφαιρικών ρύπων και του δικού μας εδάφους κάνοντας κομποστοποίηση των απορριμμάτων τροφής και όχι απλά να τα πετάμε, και να εμπνέουμε τους φίλους και την οικογένειά μας να κάνει το ίδιο.